Meteen naar de inhoud

Ashley Monroe, Rosegold

De laatste jaren zijn er steeds meer country artiesten die uitstapjes maken naar andere muziek stromingen. Ashley Monroe treed met haar nieuwste album ‘Rosegold’ ook buiten de gebaande paden waar onder andere Kacey Musgraves en Sturgill Simpson al over heen liepen naar respectievelijk ‘Golden Hour’ en ‘Sound & Fury’. Mocht je het oude werk van Monroe kunnen waarderen of als je een fervent countryliefhebber bent is dit nieuwe album even wennen.

‘Rosegold’ is Monroe’s vijfde plaat en ze vond de inspiratie voor dit album in een kast. Ze hoorde in die kast niet alleen melodieën maar ook volledig uitgewerkte liedjes. Van die liedjes maakte ze demo’s en daarmee ging ze naar de studio. Samen met producer Gena Johnson, luisterde ze goed naar albums van Whitney Houston en Kanye West om de juiste ‘soundscape’ te krijgen voor haar album.

Het album bevat tien nummer die vooral gaan over liefde en vreugde maar ook over  opnieuw beginnen zoals op mijn favoriete nummer van het album ‘Til It Breaks’. Dat Monroe in eerste instantie schreef voor een vriendin die in een moeilijke periode zat na het krijgen van een baby. Maar het past ook perfect bij Monroe zelf want met ‘Rosegold’ slaat ze een nieuwe weg in.

Weg van de countrysnik en op naar nieuwe luisteraars en dat waardeer ik erg in muzikanten. Niet kiezen voor de veiligheid maar juist doen waar jezelf zin in hebt. Waardoor je misschien fans verliest maar er ook weer nieuwe bij komen. Al met al een mooie plaat, waar ik wel even aan moest wennen maar de plaat wordt met de luisterbeurt beter! (Thirty Tigers)

Scroll To Top