Meteen naar de inhoud

Billy Jones & Delta Blues Outlaws, Billy Jones & Delta Blues Outlaws

Billy Jones aka Billy Jones Blues bracht in 2005 zijn eerste album uit, genaamd Tha’ Blues. Twee jaar later volgde My Hometown, in 2013 volgde het goed ontvangen, pure blues album I’m A Bluesman en nu dus het vijftien nummers tellende Billy Jones & Delta Blues Outlaws.

Om er achter te komen wie nou eigenlijk Billy Jones is komt niet veel verder dan dat hij geboren en getogen is in North Little Rock, Arkansas; zich zeer aangetrokken voelde tot de ‘oude’ blues van B.B. King, Elmore James, Sonny Boy Williams en Howlin’ Wolf en zijn interesse in de muziek bevredigde door stiekem naar ‘juke joints’ te gaan om zijn lievelingsmuziek te horen. Wat mij betreft is dat genoeg, meer is niet belangrijk. Dat hij goed geluisterd heeft en bijzonder muzikaal is blijkt wel uit zijn voortreffelijke albums. Zijn stem is flexibel en kan verschillende stijlen moeiteloos aan, een soul ballad of rauwe blues. Zijn gitaarspel is ronduit extravert. De combinatie van zijn soulvolle stem en zijn uitbundige spel is uniek en zorgt ervoor dat je geboeid blijft luisteren zeker met de ondersteuning van blazers en hammondorgel. Zijn nieuwste album is een feest: vijftien songs, ruim een uur delta blues en soul, heerlijk. Wie eigenlijk die Delta Blues Outlaws zijn weet ik niet, ook de hoes geeft geen duidelijkheid, maar dat ze samen met Billy Jones een prachtige muzikale eenheid vormen is een feit dat we graag accepteren. Dit album gaat met mij de zomer in, zeker te weten! (Delta Blues Records)

Scroll To Top