Ted Russell Kamp, Solitaire

Slechts krap een jaar na zijn magistrale CD ‘Down in the Den’ is er al een magistrale opvolger, ‘Solitaire’, van de momenteel in LA (California) wonende en werkende singer-songwriter (country/roots/Americana) Ted Russell. Zijn primaire instrument is de bas, hij speelt dit instrument o.m. in de band van Shooter Jennings. Kamp heeft ook de nodige CDs van collega-artiesten geproduceerd, werkend vanuit zijn huis-studio, ‘The Den’. Goed, nu naar ‘Solitaire’. Het is Ted’s 13e solo-album, hij bestaat uit 14 eigen songs (vaak in samenwerking met anderen) die hij in de afgelopen 9 maanden tijdens de inmiddels beruchte Corona-lockdown in zijn ‘Den’ voornamelijk in zijn eentje opnam, hij speelde daarbij bas, akoestische en elektrische gitaar, dobro, dulcimer, mandoline, banjo, Hammond orgel, Wurlitzer. Accordeon, speelgoedpiano, basdrum, shaker, tambourine, snaps en claps. Uiteraard toch met hulp van anderen via online aanleveringen (10% van het totaal komt van collega’s, die meededen op co-written songs). Er is sprake van een paar ‘socially distant recording sessions’ met John Shreffer (pedal steel, harmony vocals), Jim Doyle (drums) en Brian Whelan (harmony vocals). En weer heeft Ted een waanzinnig geslaagde CD aflevert. Superfraaie, aangename songs met prima melodietjes en indringende teksten. Ted sluit af met een bluegrass-nummer, ‘Lightning Strikes Twice’, dat had ik hem nog niet horen doen.

Ted Russell Kamp is voor mij in de top-10 van Americana singer-songwriters gekomen, met kans om verder te stijgen. Een overheerlijke CD. (Continental Record Services)