Jason Ringenberg, Rhinestoned

Singer-songwriter Jason Ringenberg is al bijna 40 jaar in beeld.  Zijn producten kwamen en komen tot ons vanuit diverse invalshoeken, want Jason kent vele verschijningsvormen. Zo waren er sinds 1982 Jason & The Nashville Scorchers, vanaf 1984 tot 2002 Jason & TheScorchers. Sinds 1992 brengt hij ook solocd’s uit, met ook aandacht voor de kinderen sinds 2003 (als Farmer Jason). Wat de soloCD’s betreft is er een hiaat van zo’n 15 jaar terug na 2003, zijn focus lag in die tijd op zijn farm. Maar hij kwam terug. In 2019 beschreef ik zijn come-back CD, ‘Stand Tall’, en was zeer enthousiast. Dat ben ik in nog sterkere mate over zijn nieuwe, ‘Rhinestoned’. Als altijd wordt zijn muziek door streamingdiensten gekwalificeerd als ‘punk’, het moet gezegd dat daar iets in zit, vanwege zijn heerlijk stevige aanpak van een aantal songs. Neem zijn versie van een lied uit het liedboek der kerken, gezang 215, ‘Christus onze heer verrees’, bij Jason ‘Christ the Lord is Risen Today’, lekker vet aangezet met hemelse zang van familieleden (dochters, Camille is op meer songs te horen), maar ook Jason’s versie van Hank Williams ‘You Win Again’ is lekker vet, heerlijk relaxed medium tempo, dat wel. Er zijn meer covers, het Carter Family juweel ‘The Storms Are on The Ocean’, met Kristi Rose op harmony-zang en ‘Time Warp’ van de Ozark Mountain Daredevils. De begeleiding is in de bekwame handen van George Bradfute op diverse gitaren en bassen (hij produceerde de CD en deed de opname en mixing in zijn studio in de kelder van het huis in Nashville dat ooit door superster Jim Reeves is gebouwd) en verder o.m. Fats Kaplin op fiddle/steel guitar/accordeon en Steve Ebe op drums.

Jason Ringenberg is better than ever, believe me. Hij kwam in april 2021 in de Euro Americana Chart (euroamericanachart.eu) op nr 1 en dat zegt echt wel wat: hij is voor vele DJ’s en recensenten dus de topper van die maand. (Independent).