Meteen naar de inhoud

Passenger, Songs For The Drunk And Broken Hearted

In 2017 brengt Michael David Rosenberg het album Sunday Night Sessions uit. Het is een release met alleen covers. ‘Hotel California’ van The Eagles, ‘Losing My Religion’ van R.E.M. en ‘Vincent’ van Don McLean zijn enkele van de nummers. Mix de genoemde tracks en de sound van het laatste album van Passenger oftewel Michael David Rosenberg is te horen. Songs For The Drunk And Broken Hearted is een langspeler vol gemusiceerd met folk, indiepop en voorzichtige rock.

Passenger is de artiestennaam van singer-songwriter Michael ‘Mike’ Rosenberg. De Brit is geboren in Brighton And Hove op 17 mei 1984. Debuutalbum Wicked Man’s Rest verschijnt in 2007. Vijf jaren later debuteert hij in Nederland in De Melkweg als voorprogramma van Ed Sheeran. Rosenberg en Sheeran zijn inwisselbare grootheden. Ze maken beide popmuziek, debiteren uiterst verstaanbare teksten, zijn zeer aaibaar en geliefd bij ouders én kinderen. Uitzondering is het gegeven dat Sheeran zalen uitverkoopt en Passenger vooral voorprogramma is.

Songs For The Drunk And Broken Hearted is van 2020 maar verscheen in 2021 in Nederland. Het is het twaalfde studioalbum van de Britse singer-songwriter. En het moet gezegd, er is weinig verschil met eerdere releases. Als belangrijkste thema voor de teksten was er een relatiebreuk en dat leverde tien nieuwe tracks op. Het goede van Songs For The Drunk And Broken Hearted is dat het zeer goed gespeelde songs zijn. Het wat mindere gedeelte is de herkenbaarheid van het verdriet. Rosenberg staat niet alleen bij het verliezen van een relatie, maar voegt weinig toe aan wat bekend is over hartenpijn. Inderdaad, meng The Eagles, R.E.M. en Don McLean en die sound is tien nummers lang te horen.

Uiteindelijk is er in een aantal van de nummers de klasse van de songschrijver te horen. Rosenberg spreekt zijn ex-geliefde direct aan. Hij zingt voor haar, vertelt zijn twijfels, trapt niet na en zingt over de pijn die hij voelt. ‘Nothing Aches Like A Broken Heart’ is een van de nummers en komt recht uit het hart van de gebroken bard.

Passenger heeft niet veel meer gedaan dan zijn leed in liedjes stoppen. Voorlopig zijn de songs op dit album alleen in de huiskamer te beluisteren. Zet een kaars op tafel, ontkurk die fles en pink een traan weg. Passenger is een uitstekend ambassadeur voor mensen met liefdesleed. Deze laatste langspeler staat vol met goed beluisterbare Songs For The Broken Hearted. (Black Crow Records)

Scroll To Top