Meteen naar de inhoud

Watkins Harp, Tuesday Morning

Nog maar kort geleden (18 december 2020) schreef ik in ons café over het singer-songwriter duo Rob Watkins en Tom Harpell, optredend onder de naam Watkins Harp (niet geheel onlogisch gezien hun namen). Het betrof hun debuut-CD ‘Boondog Quip’. Ik schreef toen: ‘Ik werd aangenaam getroffen door de heerlijke eenvoud en het ingetogen karakter van de muziek van dit duo. Dit soort aangename luister CD’s kom je nog maar weinig tegen. Het moet vaak allemaal luider en extremer.’ En, gelukkig, de opvolger heeft weer elf songs van hetzelfde intieme folky karakter. Heerlijke harmonieën zijn er weer volop, er wordt synchroon gefloten op het vrolijke ‘For The Rest Of Our Lives’. Er is een verrukkelijke ballade, ‘Close To You’, een gevangenissong ‘Jimmy Perreira’, een sublieme lekker uitgesmeerde afsluiter, ‘You And Me Against The World’. Komt al dat subtiels omdat de heren afkomstig zijn uit een van de charmantste steden van Canada, Kingston in Ontario aan het Ontariomeer, op het punt waar het meer uitmondt in de indrukwekkende St Lawrencerivier tevens het begin van de prachtige 1000 Islands streek. Naar aanleiding van mijn vorige recensie werd ik door een van de heren uitgenodigd om eens een vlucht te maken over dat fraaie gebied, hij is gecertificeerd piloot. Misschien ooit.

Nogmaals, de heren maken echt zeer aangenaam weg luisterende muziek, een must voor folk fans en liefhebbers van goede harmoniezang, mooie melodietjes en begrijpelijke teksten. Kom gauw maar weer met een nieuwe CD, heren. (REVOLVER Records).

Scroll To Top