Araluen, And There It Is

Even voorstellen: Araluen is een Americanabandje uit Londen, UK. De basisband is een sextet met songwriter/gitarist Paul Lush als boegbeeld. Lush is Australiër van geboorte, maar woont inmiddels meer dan 20 jaar in de UK. Hij heeft zijn plekje in de music scene van de UK verdiend door vele sessies met andere lui te doen, zoals Danny and the Champions of the World en Rockingbird (mij beide totaal onbekend). Maar ‘And There It Is’ heeft mij van begin tot eind geboeid. Zangeres Angela Gannon (van de band Magic Numbers – ook onbekend) heeft een heerlijke zwoele stem, de begeleiding is naast Paul op gitaar op basgitaar, drums, keyboards en pedal steel. En dan zijn er nog twee backende vocals. Heerlijke songs, echt genieten. In het midden is er een instrumentaal, ‘Oh Yeah’, die zeer doet denken aan bijvoorbeeld het werk van bijvoorbeeld Chicago Transit Authority eind jaren 60, dus heerlijk stevig elektrisch gitaarwerk en vette orgelsound. Een verrassend leuke afwisseling, Lush noemt zijn muziek ‘Country-Soul’ and that’s what it is. Meerdere hoogtepunten, ‘A Nice Idea At The Time’ met pedal steel en orgel in mid-tempo, ‘What Made You Change Your Mind’, een prachtige ballad en het walsje ‘The Only Hearts Alive Tonight’. Maar eigenlijk is gewoon elke song raak, bijna alles in mid-tempo, zeer muzikaal ook.

‘And There It Is’ is voor mij een van de echte verrassingen van dit Corona-jaar. COVID-19 heeft overigens ook voor de nodige vertraging gezorgd bij het tot stand komen van deze CD. Het was het wachten waard, weet ik nu. (Kaloo Kalay Recordings).