Meteen naar de inhoud

Kristin Larkin, Waking Up

Na het mini-album Regardless uit 2014 is er na zeven jaar Waking Up, het eerste volledige album van de in Nashville, TN woonachtige folk/countrysinger-songwriter en akoestisch gitariste Kirstin Larkin. Je kan haar met enig recht een laatbloeier noemen, want de 41-jarige moeder van drie kinderen, die al liedjes schreef toen ze 6 was – leek een succesvolle loopbaan tegemoet te gaan toen ze in Florida in 2002 de band Remember the Ocean mede oprichtte en het debuutalbum Ruth tot ‘Best Recording of the Year’ uitgeroepen zag. Het liep anders. Maar natuurtalent gaat in wezen nooit verloren, zoals ze met Waking Up overtuigend laat horen. Goed in het gehoor liggend (maar allesbehalve gladjes) zijn de tien liedjes stuk voor stuk geknipt voor countryradiozenders in Noord-Amerika en in Nederland, hooguit incidenteel, bij een publieke zender. Larkin verwerkt in haar songs eenvoudige folk/countrypop getinte melodieën, in gevarieerde structuren die qua toon in warme toonkleuren zijn vervat door voortreffelijke studiobegeleiders. Haar countrystem is al even voortreffelijk: (gedoseerde) snik, energiek, aards en soulvol. Met dat mooie stemgeluid vertolkt ze ook de niets verhullende autobiografische teksten over haar getroebleerde liefdesrelatie(s). Het muzikale gedeelte van Waking Up daarentegen is tamelijk lichtvoetig. Een ogenschijnlijk contrast, maar dat wel heel mooi uitpakt.

Scroll To Top