Maggie’s Flock, Party at the Cemetery

Maggie’s Flock is een zeskoppige Nederlandse band, afkomstig uit Nijmegen en omgeving. Met ‘Party at the Cemetery’ (‘Feest op de begraafplaats’) brengen ze hun debuut uit. Er staan 11 songs op deze CD, hiervan werd in het afgelopen jaar iedere maand een song uitgebracht via Spotify ed. Het album is geheel in eigen beheer tot stand gekomen, onamen en productie werd door de drummer (Hub Rasker, ook gitaar) gedaan, artwork is van de zanger (Roel Seidell) en mastering van de gitarist Edwin Steenstra). Het resultaat is een opwekkend gezellige echte feest CD, die in de toekomst, als COVID 19 is teruggedrongen, menig feest kan opvrolijken. Denk daarbij aan de muziek van The Pogues zooals op ‘If I Should fall From Grace With God’. De muziek wordt door de groep zelf getypeerd als folky rocksongs met een Keltische twist en dat dekt de lading zeer goed. Het instrumentarium bestaat uit accordeon, gitaren, whistles, Ierse bouzouki, mandolin, banjolin, bas en drums. De songs zijn door Seidell en Rasker geschreven met hulp van J. Verbueken. Je waant je soms in een gezellige pub in Dublin, waar een groepje gozers lekker zit te jammen, meestal lekker uptempo, wat een sfeer, dus.

Geen moeilijke kost, een CD voor gezellige happenings, wanneer dan ook. Extra vermelding voor het geweldige tekstboekje bij de CD met werkelijk schitterende illustraties van Seidell – wat een kunstenaar! (Hog Pen Folk Records)