Bones Owens

Oorspronkelijk uit Missouri, vertrok singer-songwriter en gitarist Bones Owens rond 2017 voor de muziek naar Nashville, TN. Hij nam er wat singles op in het country-idioom, die flopten door gebrek aan heldere visie. Dat moest dus anders. Resoluut gooide hij het roer om richting strakke, enigszins alternatieve rock, met een uitstekend titelloos debuut als resultaat. Vanzelfsprekend met de elektrische gitaar als toonaangevend instrument, waagt Owens zich evenwel niet aan langdurige solo’s. Hij houdt het bij compacte tracks van om en nabij de 2 à 3 minuten, waarin vaart, energie en aandacht garant staan voor het kwalitatief hoge peil. Daarnaast zijn de elf nummers fijn toegankelijk, door de eenvoudige, maar spannende melodielijnen en de heerlijk straight spelende ritmesectie, die bestaat uit drummer Julian Dorio (Eagles of Death Metal) en bassist Jonathan Draper. Behalve een uitstekend gitarist bezit Owens een goedpassende rockstem met soulrandje, welk detail hij ook regelmatig in de opvallend talrijke achtergrondkoortjes verwerkt. Dit debuut zal heel waarschijnlijk door (roots)rockliefhebbers met open armen worden ontvangen. (Thirty Tigers)