Gruff Rhys komt met nieuwe plaat “Seeking New Gods”

Wat hebben het oost Aziatisch vulkanisch gebergte Mount Paektu, Gruff Rhys en God met elkaar gemeen? Alle drie bezitten ze (schijnbaar) vruchtbare gronden voor creatie! Bij Gruff Rhys heeft dit tot het nieuwe album “Seeking New Gods” geleid, dat op 21 mei uitkomt via Rough Trade Records.

Het album is aansluitend op de Amerikaanse tour opgenomen met de band en gemixt in L.A. door superster-producer Mario C (Beastie Boys). Het albumconcept was oorspronkelijk bedoeld als de biografie van de berg Mount Paektu. Echter toen Gruff eenmaal aan het schrijven was geslagen en begon na te denken over de leeftijd van de piek Paektu in verhouding tot het menselijk bestaan én de kenmerken van een vulkaan die zoveel mythologisch leven hebben gebracht, werden zowel de liedjes als de berg steeds persoonlijker. De eerste video “Loan Your Loneliness” ging vanochtend bij BBC 6 Music in première.