Johnny Mastro & Mama’s Boys, Elmore James For President

Johnny Mastrogiovanni is een uit Californië afkomstige zanger en harmonicaspeler, die inmiddels al weer de nodige jaren in New Orleans gevestigd is. Hij heeft een nauwelijks nog bij te houden aantal albums uitgebracht en is er in het Corona jaar toch een geslaagd een nieuw album op te nemen met zijn band Mama’s Boys, waarbij we percussioniste Lisa Cee dan maar even gemakshalve tot de Boys rekenen.

De kern van de band bestaan natuurlijk uit heer Mastro zelf en gitarist Smokehouse Brown en verder bestaat de band naast Lisa Cee uit John Fohn (bariton gitaar), Jimmy Goodall (drums) en Tom Eisenhood (saxofoon). Geen bassist dit keer maar John Fohn weet dit uitstekend te compenseren. Zeven van de songs zijn afkomstig van het duo Mastro/Brown, drie van Mastro alleen en dan zijn er nog drie covers.

Ten opzichten van de vorige CD’s is het geluid naar mijn idee nog iets vuiger geworden. De schijf opent met het titelnummer en is naar mijn idee het enige mindere nummer. Het is een aardige groove en Mastro soleert prima op de harmonica, maar als song toch minder. Het Hound Dog Taylor nummer “See Me In The Evening” krijgt hier de titel “See You In The Evening”, maar krijgt verder een prima vertolking. Ook het van Lazy Lester bekende “If You Think I’ve Lost You” krijgt een fraaie vertolking. “Baby, Don’t Worry” van Sonny Boy WIliamson II is niet echt opzienbarend, maar met verder elf pareltjes is dit album van grote klasse. New Orlean druipt van de meeste nummers af met eerbetonen aan lokale muzikaten als Sidney Snow en Little Freddie King. Ook de inmiddels vaak bezongen voodoo queen Marie Laveau komt weer eens on de hoek kijken.

De aanvoer van blues CD’s is de laatste maanden niet overweldigen geweest en akoestische muziek leek de overhand te krijgen. Maar Masto en zijn Mama’s Boys leveren hier een stevig schijfje af om je weer even op uit te leven. Johnny Mastro & Mama’s Boys zijn ‘still alive and well’.