Amaury Faivre, 2020

Amaury Faivre is een in Frankrijk geboren muzikant, die na een tijd in Canada te hebben doorgebracht uiteindelijk in Zwitserland is neergestreken. Hij is inmiddels twintig jaar in de muziek actief en heeft drie albums afgeleverd. De eerste met een elektrische band, de tweede als duo en nu een soloalbum. In 2017 won hij de Zwitserse blues challenge en mocht daarna op de International blues challenge in Memphis spelen, alsmede op de European blues challenge in Hell, Noorwegen, waar het Amaury Duo vierde werd.

2020 is (bijna) een soloalbum. Alleen op de track “Pouring Rain” zorgt Marius Faivre voor backing vocals. Amaury zelf zingt en neemt de gitaren, harmonica, mandoline, banjo en percussie voor zijn rekening. Tevens schreef hij de elf nummers op het album zelf.

De schijf opent en eindigt met een instrumentaal nummer, te weten de harmonica blues “Amuse-Bouche” resp. het romantische “Watch Her Sleep”, beiden prima werkjes. Uitstekend ook het solo uitgevoerde Franstalige “Invite A Danser”, dat hij zelf in zijn eentje een prima Zydeco sfeertje weet mee te geven. “Best Thing For You”, doet een beetje denken aan Gary Moore’s “Still Got The Blues”, maar heeft genoeg eigens om hier niet te lang bij stil te staan. Hij heeft herhalingen weten te vermijden een een zeer afwisselend album afgeleverd. Enige minpuntje misschien: ik heb een live opname van hem gehoord van Le Blues Café uiit 2019 en daar klonk hij wel wat rauwer. Maar verder is er niets op dit schijfje aan te merken.