Meteen naar de inhoud

Kacy & Clayton & Marlon Williams, Plastic Bouquet

Op het moment dat ik deze recensie schrijf is de lente al vroeg begonnen. In het Nieuw Zeelandse, Christchurch de thuisstad van Marlon Williams is het inmiddels hoog zomer. Duizenden kilometers verder op in Saskatoon Canada is het nog volop winter. Evenals twee jaar geleden toen Marlon Williams het vliegtuig pakte om naar Saskatoon te gaan om daar samen met het duo Kacy & Clayton een album op te gaan nemen. Een groot deel van het album ‘Plastic Bouquet’ is in de drie weken dat Williams in Canada verbleef opgenomen.

‘Plastic Bouquet’ is een mix van verschillende country stijlen zo is daar de Pacific stijl en de Noord Amerikaanse stijl die op deze laat versmelten tot een fijne ouderwetse country plaat. In de traditie van Merle Haggard en ‘Nashville Skyline’ van Bob Dylan. De omgeving waar zowel Williams als Kacy en Clayton opgroeiden was een grote inspiratiebron voor het trio. Zoals op het prachtige door Williams gezongen ‘Arahura’ over een rivier in Nieuw Zeeland. Waar rond de oevers veel oorlogen zijn gevoerd om groensteen. Het titelnummer, gaat over een dodelijk ongeluk op een weg in de buurt van Saskatoon. Alleen een plastic boeket bloemen aan de kant van de weg herinnert nog aan dat ongeluk. Bizar feitje nadat het trio het nummer had geschreven, kreeg de vader van Kacy op dezelfde plek een auto ongeluk. Maar hij kwam met de schrik vrij.

De plaat telt elf nummers en duurt net geen half uur en dat is jammer want van deze samenwerking wil ik wel meer horen. Twee verschillende werelden komen op dit album bij elkaar en dat levert een prachtige plaat op. (New West Records)

Scroll To Top