Brigitte Demeyer, Seeker

De Amerikaanse Brigitte Demeyer groeide op in San Diego, California waar zij op de University of San Diego de graad Internationale Betrekkingen haalde. Tijdens haar studie was zij al muzikaal actief en kreeg les van o.a. Steve Poltz en Joey Harris. Voordat zij in 2001 met haar solo carrière startte speelde zij in The Pink Expectations en The Syndicate of Soul Band. Met de bands en solo trad zij op in de voorprogramma’s van Bob Dylan, Dan Fogelberg en Hall & Oats.

Sinds 2001 heeft zij zes solo albums uitgebracht. In 2017 bracht zij samen met zanger-gitarist Will Kimbrough, met wie zij al langer samenwerkte, het goed ontvangen album Mockingbird Soul uit. Ze heeft lange tijd in Nashville gewerkt als sessie muzikant, maar moest om familie redenen weer terug naar Californië. Samen met pianist-producent Jano Rix maakte zij onlangs in San Francisco haar nieuwe album Seeker.

Seeker is een sprankelend jazzy album geworden met veel afwisseling en prachtige muzikale arrangementen. Op haar album speelt naast Jano Rix een keur aan musici mee. Haar aantrekkelijke herkenbare stem is flexibel, helder en intrigerend. Zij doet soms denken aan Ricky Lee Jones, maar alleen enigszins in de stijl. Een aanrader voor dit voorjaar; ik werd er in ieder geval tijdens het luisteren heel blij van.(BDM Music)