Polderen met de Robert Jay Band

“Op 2 april komt de Robert Jay Band met een EP, wisten jullie dat al?” Robert wie? Even wat tekst en uitleg graag. “Op hetzelfde moment verschijnt er overigens ook een boek.” Waarom hebben wij in deze kroeg dan nog nooit van hem gehoord? Kijk dat heeft een reden. Robert Jay (Robert J Reinders) bracht een jaar of 25 geleden de succesvolle single Red Bullit uit, dat in Nederland door Frits Spits op handen werd gedragen. Spits was in die tijd een meester in dat soort dingen. Herinnert u zich nog Saskia van Orly’s mega hit Calling Out?

Met de daaropvolgende single What a Job ging het een stuk minder. Maar zoals het in het normale leven ook gaat volgende de ene na de andere teleurstelling. Robert Jay zetten het gitaarspelen op een laag pitje en stortte zich op het organiseren van concerten en bedrijfs-evenementen. Om een lang verhaal kort te maken we hebben het dus over een prima muzikant die zijn comeback maakt en daar ook meteen echt werk van maakt.

Hoewel wij de EP nog niet hebben beluistert schijnt het een blauwdruk te zijn van de enige CD die Robert Jay destijds heeft uitgebracht. De bonus track van de EP “Raining in the Snow” kwam op 29 januari op single uit. Deze track werd samen geschreven met én gezongen door, de uit Seattle afkomstige, Tollak Ollestad (Michael McDonald, Don Henley, Andrea Bocelli, Earth Wind and Fire). Klinkt allemaal veelbelovend.

Robert Jay over Raining in the Snow: “Het liedje weerspiegelt het typische Nederlandse polderlandschap. In Nederland worden we zelden voorzien van een lekker dik pak sneeuw. En als het eindelijk sneeuwt dan komt regen als de wiedeweerga om de hoek kijken. Geen uitgesproken standpunten maar altijd compromissen”