Tawny Ellis, Love Life

Tawny Ellis geeft zich helemaal bloot en vertelt op haar nieuwe plaat uitgebreid over haar liefdesleven. Dit doet ze op een zeer aangename manier met liedjes die tot de verbeelding spreken. Vanaf het eerste nummer Love Life zit je er meteen goed in en neemt Ellis je op sprookjesachtige manier mee in haar belevingswereld.

Liefde staat op Love Life uiteraard centraal. Het zijn zoete liefdesliedjes waar Ellis eerlijk is over de liefde en deze verpakt in een zoete muzikale omlijsting. Het neigt in eerste instantie naar pop, maar al snel heb je in de gaten dat Love Life ook een deel Americana muziek beslaat. Dat komt waarschijnlijk mede door producer Jesse Siebenberg (Lukas Nelson & The Promise of the Real) en ervaren country en western muzikant Ted Russel Kamp.

Zij hebben Love Life dat extra zetje naar het Americana genre gebracht. Door gebruik van instrumenten zoals pedal steels, fiddles en gitaren kom je snel tot deze conclusie. Maar het poprandje is niet ver weg. Tawny Ellis zingt veelal theatraal en het is soms net of je een musicalvoorstelling beluistert.

Daarnaast zijn er veel raakvlakken met een jonge Ilse DeLange te horen. Een Ilse ten tijde van haar plaat World of Hurt uit 1998. De stemmen van de dames zijn redelijk identiek en ook de inkleuring van de nummers tonen veel gelijkenissen. Een nummer zoals I Believe of Pretend Love zijn perfecte voorbeelden.

Love Life is een kleurrijke plaat geworden. Er is duidelijk veel plezier gemaakt met de productie ervan getuige de diversiteit. Met ervaren gasten zoals Siebenberg en Russell Kamp kon het ook niet misgaan. Houd je van een theatrale muziek over de liefde gemixt met Americana invloeden dan is Love Life zeker iets voor jou. Dit album zal je niet teleurstellen en heeft meerdere pareltjes verborgen om ontdekt te worden. (Music Building Records)