Lucero, When You Found Me

De vier leden van Lucero willen met elke release vooruitgang boeken. De langspeler van 2021 heeft – daarom! – een mooier geluid en kent sterkere melodieën dan de voorgangers. Voor het tiende album When You Found Me verklaarde frontman Ben Nichols: “I wanted a very classic rock sound for this album, I wanted it to sound like stuff I heard on the radio growing up. I didn’t want to make a retro record at all, but I did want to reference some of those sounds and tones and moods.”

Ironisch genoeg is de titel van het openingsnummer ‘Have You Lost Your Way?’ Singer-songwriter Nichols wist voor de eerste opnames al hoe het album moest gaan klinken. De muzikale weg stond vast. De dwaaltocht zat in de teksten. Een aantal jaren geleden is Nichols vader geworden. Titels als ‘Outrun The Moon’ en ‘Pull Me Close Don’t Let Go’ borduren op het thema familie. Nichols is na lange zwerftochten, veelal met Lucero, thuis gekomen en heeft rust gevonden. Die woorden mochten op papier.

In ‘Good As Gone’ domineert de synthesizer het intro. Het is een uitbreiding van de overbekende Amerikaanse rock waarin de gitaar het geluid bepaalt. Nichols kijkt terug naar de momenten waarin hij wilde ontsnappen aan zekerheden als het huis, de boom en het hondje. In ‘All My Life’ gaat hij terug naar zijn geboorteplaats, de eerste dromen, de eerste verliefdheid.

De jaren vol reizen, de bezochte plaatsen, ontmoetingen met fans en passanten, het was niet genoeg en hij keerde terug naar Memphis, Tennessee. ‘Good As Gone’ en ‘A City On Fire’ zijn titels die het verhaal verder vertellen. De weg terug is gevonden, ingeslagen en bewandeld. Afsluitende song ‘When You Found Me’ is geen nummer met een climax. Het is een onthaastend liedje, overzichtelijk en zonder urgentie. Er is tevredenheid en dat levert het tiende goede nummer op.

De geschiedenis van Lucero is geplaveid met tracks over whisky, liefdesleed en verlies. Vier jaren geleden was er dochter Izzy, die een plek kreeg in de teksten. De combinatie van de overbekende rocksound en de nieuwe verantwoordelijkheid voor een dochter geeft When You Found Me een bekend én nieuw geluid. De klassieke sound van rockmuziek én het vaderschap zorgen voor een release die kwaliteit én urgentie ademt. Het is daarom fijn om When You Found Me te vinden. (Thirty Tigers)