Meteen naar de inhoud

The Hold Steady, Open Door Policy

The Hold Steady, de band onder leiding van Craig Finn is terug met een nieuw album. De opnames begonnen eind 2019 en vonden in de Clubhouse Studio in upstate New York onder leiding van producer Josh Kaufman. In de eerste week van maart 2020 was het album zo goed als klaar en speelde de band een paar nieuwe nummers tijdens een concert in London. Maar je raadt het al, toen kwam de corona pandemie en werden alle optredens voor dat jaar uitgesteld. De band besloot om het album dan ook maar uit te stellen naar 2021.

De nummers op het album gaan over macht, rijkdom en geestelijke gezondheid. Maar ook over andere onderwerpen zoals vrijheid, bezetting en ontsnapping. Hoewel het album al in 2019 is opgenomen, zijn de thema’s van deze plaat goed van toepassing op de tijd waar we in de ban zijn van een pandemie.

Het vorige album ‘Thrashing Thru the Passion’ uit 2019 was een ‘return to form’ voor de band, aangezien de vorige albums toch wat teleurstelden volgens de critici. ‘Open Door Policiy’ vind ik zelf nog een stukje beter. De plaat heeft een mooie sound dat net als hun eerdere werk doet denken aan het geluid van Bruce Springsteen met zijn E Street Band. De nummers zijn mooi en af en toe maatschappij kritisch. Het is nog vroeg in het jaar, maar het zou mij niet verbazen als dit album aan het eind van het jaar in de diverse jaarlijstjes staat.

Scroll To Top