Meteen naar de inhoud

Beth Lee, Waiting on You Tonight

De alternatieve country scene heeft Nikki Lane als rodeo queen. Americana muziek uit Texas heeft Beth Lee voor zo’n zelfde soort status. Met Lee haar derde plaat Waiting on You Tonight maakt ze dit imago in ieder geval volledig waar. Dit keer koos Lee niet voor haar thuisbasis Austin, Texas om haar nieuwe plaat op te nemen, maar sunshine state California. Samen met producer Vicente Rodriquez (drummer van Chuck Prophet) legde ze daar de basis en eindresultaat voor Waiting on You Tonight.

Het album is een strakke Americana plaat geworden waar Beth Lee met haar begeleidingsband The Breakups de luisteraar meevoert naar haar persoonlijke liefdesleven. De bandnaam The Breakups is hierop geïnspireerd, maar ook titelnummer en opener Waiting on You Tonight. Een van de stand-out tracks die dik wordt aangezet met zware gitaren. Het is het startschot voor een ruige en enerverende Americana plaat. Muzikaal gezien dan, want de songteksten zijn soms wel erg zoet. Die contrasten passen eerlijk gezegd wel bij Beth Lee. Dit komt deels ook op het conto van de producer kwaliteiten van Vicente Rodriquez, die de juiste balans heeft gevonden. Waiting on You Tonight is Lee’s derde plaat en straalt vooral professionaliteit en vakmanschap uit. De inspiratie op deze plaat keert zich ook naar rock & roll en soul uit de jaren 60. Een geluid dat te horen valt op nummers zoals It Was Enough en Understand Me.

Beth Lee mag dan nog niet zo bekend zijn, maar het zal een kwestie van tijd zijn dat dit gaat veranderen. Met Waiting on You Tonight zet ze in ieder geval serieuze stappen naar meer bekendheid. Het is een plaat geworden voor de Americana, en niet te vergeten roots-rock puristen, waarbij wordt aanbevolen om de volumeknop op maximaal te zetten. Heerlijke plaat. (BMI)

Scroll To Top