Peach & Quiet, Just Beyond The Shine

Een leuke variatie op de bekende uitdrukking ‘Peace and Quiet’, hetgeen (ongeveer) betekent: ‘even helemaal rust’. Het singer-songwriter echtpaar duo Heather Read (gitaar, zang) en Jonny Miller (gitaar, zang) uit British Colombia, Canada komt als ‘Peach & Quiet’ met een heerlijk subtiele CD (even heerlijk rustig….) met 8 eigen nummers (1 van Read, 2 van samen en 5 van Miller) en een heerlijk softe cover van Lee Hays en Fran Moseley, ‘Seven Daffodils’ (voor het eerst gebracht door The Tarriers in 1960 en daarna vele malen gecoverd).

Miller is al meer dan 30 jaar in de muziek bezig, in zijn jeugd zorgde zijn moeder (voedde hem alleen op), die bij de radio werkte, dankzij een keur aan muzikale vrienden bij haar thuis voor de nodige muzikale vitamientjes en daarnaast zorgde zijn vader, een raggae-DJ voor alternatieve inbreng. Heather is geboren in Wales en was  al jong muzikaal actief – zij zong op 4-jarige leeftijd met haar vaders band in Canada, waar ze in 2013 pas zich definitief vestigde (in BC). In 2019 ontmoetten Heather en Jonni elkaar en werd een ultieme band gesmeed, zowel privé als muzikaal. Op de CD horen we een mengsel van country, Americana, folk en folk rock, in de begeleiding spelen met name klasbak Steve Dawson (tevens producer) op gitaren en glockenspiel en Jeremy Holmes op bas en mandoline een hoofdrol, in totaal vier man zorgen voor het drummen. Resultaat is een aangenaam weg luisterend geheel van 9 songs met lieve teksten en heerlijke melodietjes. Zeer geschikt voor een romantische avond met een lekker glaasje wijn naar eigen keuze. Ik bleef de CD keer op keer afspelen, heerlijk!

Een leuke verrassing, deze in de pandemie-periode geboren CD van een uitstekend folk-duo! (Independent).