Thee Holy Brothers, My Name Is Sparkle

Thee Holy Brothers is de naam voor het samenwerkingsverband van Willie Aron (a.k.a. Johnny B. Holy) en Marvin Etzioni (is ook Buddy Holy, waar doet dat aan denken). Verwacht geen muziek die Buddy Holly zou kunnen hebben gemaakt, deze CD is een aardige popCD met folk-randjes en jazzgrapjes. Misschien kennen enkelen van jullie Etzioni nog van zijn aandeel in de band Lone Justice (begin jaren 80, met o.m. Maria McKee in de gelederen) of van zijn betrokkenheid bij de begin deze eeuw even heel populaire Grey Delisle. Hij is ook bekend als producer en liedjesschrijver voor anderen. Willie Aron heeft eveneens zijn sporen verdiend in de muziekbusiness, hij werd bekend als gitarist bij de muziek van “Love and Mercy’ in 2014, een film met o.m. Brian Wilson (Beach Boys and more) in de line-up. Op de CD spelen beide heren een veelvoud aan instrumenten, ze zingen beide en er is wat hulp op blazers (daaronder ook tuba en bas klarinet), drums en pedal steel (1 nummer). Luisterend naar de CD horen we in de eerste plaats verwantschap met John Lennon (‘Imagine’ lijkt mij een inspiratiebron, luister naar bijvoorbeeld ‘Elvis in Jerusalem’, ‘Glad It’s Gonna Rain’en vooral ‘Divine Love’). Opvallende songs zijn ‘Let The Great World Spin’ met zijn vaudeville karakter dankzij trompet, tuba en mandoline en de ballad ‘If God Let Go’ met de pedal steel: ‘What would happen tot he stars  in the sky, what would happen to the moon shining bright if God let go’. Tja, er gaat veel mis als God zijn best niet doet!!!

Leuke CD van twee wat rijpere musici die de aandacht prima vasthouden in 9 songs. Bijzondere vermelding voor de originele verpakking, in een soort envelop met een informatieboekje (geen lyrics overigens). Mijn exemplaar was er een uit de 3e editie, 170 exemplaren. Het is maar dat jullie dat weten. (independent)