Meteen naar de inhoud

Rupert Wates, Lamentations

Rupert Wates is een singer-songwriter in het pure folk-idioom. Mooie volle en warme stem, goed gitaarspel, verhalende songs. Doet soms denken aan een jonge Gordon Lightfoot. Hij werd geboren in Londen, UK, maar woont en werkt sinds 2007 in de USA. Tot dusver scoorde de man 40 awards als songwriter en uitvoerend artiest. Met “Lamentations’  (letterlijk ‘klaagzangen’) is hij aan zijn tiende solo-CD toe. En op deze tiende CD doet hij het helemaal alleen, ik heb geen idee of dat op zijn voorgaande negen ook zo was, heb hiervoor ook internet niet geraadpleegd, het maakt niet uit voor de beoordeling van deze mooie schijf. Wates heeft voldoende zeggingskracht en dank zij zijn krachtige en adequate gitaarspel is nadere begeleiding in feite overbodig. Rupert beschrijft zijn thema’s op de nieuwe CD als ‘The carousel of birth and death, seen through the eyes of a child, and the challenge of love in a time of breaking’. Is dat niet het echte leven in een notedop? Een voorbeeld van zijn songwriting, uit ‘Waiting For A Friend OF Mine’: ‘Waiting for the wind, waiting for the rain, waiting for the sun to shine, waiting for a ride, waiting for a friend of mine’, we kennen allemaal de momenten dat we ergens op wachten, toch? De opnamen werden op een enkele avond gemaakt (zonder overdubs) en luisterend naar het resultaat kan je alleen maar enorme bewondering hebben voor de muzikale potentie van de man, die overigens in 1994 reeds een deal sloot met een uitgever als songwriter. Sinds die tijd zijn meer dan 25 van zijn songs gecovered door anderen.

‘Lamentations’ is een meer dan voortreffelijke CD van een begenadigd singer-songwriter, een ‘master-storyteller’. (Independent)

Scroll To Top