Meteen naar de inhoud

Philip Scott Poli, One Sky

Phip Scott Poli is een singer-songwriter uit Canada, woonachtig en werkzaam in Windsor, Ontario. Hij draait al geruime tijd mee in de folkscene en was o.m. ruim 10 jaar lang de tenor(-vocalist) van ‘The Fabulous Haircuts’. Een Songwriting opleiding aan het fameuze Berklee College of Music (Boston, Massachusetts) leverde voldoende moed en doorzettingsvermogen op om met een tiental prachtige songs op de proppen te komen op wat zijn eerste solo-CD is. De CD is geheel opgenomen in de maanden van Covid-dreiging en -ellende, de muzikale bijdragen kwamen uit allerlei windstreken via internet tot hem, uit Canada (Cape Breton Island, Tilbury en Tecumseh (Ontario), de USA (Cleveland (Ohio) en Nashville) en Noord-Ierland (Belfast). Producer is Peter McVeigh uit Belfast, smaakmakers in de begeleiding zijn Johnny McCullough (piano, Belfast), Dale Rivard (steel gitaar/dobro, Tilbury), Caroline King (Cleveland, accordeon) en Breagh MacNeil (vocals, Tecumseh). De stem van Poli is nasaal en zeer geschikt voor zijn mooie en goed geconstrueerde country-folk. In de teksten klinkt o.m. verwachting door naar een terugkeer naar een normaal leven na Corona (‘One Sky’), een mijmering over hoe bekende songs in ons geheugen blijven plakken (‘Where Do All The Hit Songs go’: ‘I was driving with my boy today and a song came on that used to play. We knew every word and we always sang along and he asked me where had that good song gone. Where do all the hit songs go when they fall off the radio). Deze song is niet de enige blijver, ook ‘In My Father’s heart’, een prachtige ballade met piano en steel in de hoofdrollen, is een topper. Maar er staan gewoon geen zwakke songs op deze schijf.

Dit debuut mag niet onopgemerkt blijven, mij heeft Scott Poli blij verrast met zijn Willie Nelson-achtige aanpak. Voor de liefhebbers van subtiele, mooi gearrangeerde folk met een country-twist. (Independent).

Scroll To Top