Meteen naar de inhoud

Bobbo Byrnes, SeaGreenNumber5

Bobbo Byrnes is een echte troubadour en verhalenverteller. Dat is op zijn nieuwste plaat SeaGreenNumber5 niet anders. Opgenomen in de Wandering Star Studios in Anaheim, Californië geeft Byrnes ons een kijkje in zijn leven. Het resultaat zijn elf mooi vormgegeven alternatieve country liedjes die elk kleine verhaaltjes op zich bevat (instrumental Geo Jig’s daargelaten).

Zo horen we op 10,000 Miles de problemen die een langeafstandsrelatie met zich meebrengt. Byrnes vertelt zijn liefde om sterk te zijn en dat hij snel weer thuiskomt om bij haar te zijn. December is een langzame tearjerker die je helemaal mee laat voeren met de flow van het album. Gedreven op de pedal steel laat een verloren liefde Byrnes niet los. Het is moeilijk om alleen te zijn en niet kunnen zijn bij de vrouw bij wie je hoort. Maar SeaGreenNumber5 bestaat niet alleen maar uit hartenzeer. Zo rijdt Byrnes de Californische zon tegemoet met zijn liefde op When We Ride. De hele wereld ligt voor hun voeten en niets kan dat gevoel wegnemen. De diversiteit van de teksten geeft een duidelijke balans op het album die daarmee aangeeft dat er goede en slechte periodes binnen een relatie bestaan. De liedjes zijn allemaal gevoelig en intiem ingekleurd met pedal steel, akoestische gitaar en fiddle klanken. Daarnaast is het allemaal gemakkelijk te behappen en is het alles behalve zware kost. SeaGreenNumber5 is een album om bij weg te dromen en de muziek helemaal tot je te nemen. Met de interessante ervaringen die Bobbo Byrnes heeft opgedaan helpen daar alleen maar in mee. (BMI)

Scroll To Top