Beauwater, Who Works For Who?

Beauwater werd geformeerd in 2008. Het trio zette de eerste schreden voor een lange muzikale carrière in St. Johns, NL, Canada. De combinatie van blues en rock sloeg aan bij veel bezoekers van de eerste concerten. In 2016 verscheen de langspeler Lovers, Fools And Kings. Datzelfde jaar en in 2017 werd de groep overladen met onderscheidingen. Daarnaast waren er optredens met Our Lady Peace, Third Eye Blind, Big Sugar en The Trews. Niet toevallig groepen die op het kruispunt van rock ‘n’ roll en blues opereren.

Na alle succes wachtte in 2018 en later het eenzame proces van schrijven en schaven aan nieuwe liedjes. Gitarist, vocalist Jonathan Reid, bassist Greg Newhook en drummer Mike Maddox schreven bijna zevenendertig minuten nieuwe muziek. Who Works For Who? heeft tien tracks en kent die combinatie van rock en blues die niet gaat vervelen.

Opener ‘Who Works For Who?’ is Amerikaanse rock, is een gemakkelijk mee te brullen anthem en heeft invloeden die reiken tot The Allman Brothers. In ‘Flavour Of The Week’ bepaalt de ritmesectie het tempo. Gast Chris Kirby helpt op orgel de song aan swing. In ‘The New Disease’ komen de nieuwsberichten aan de orde die continue door de sociale media over de gewone burger worden uitgestrooid.

How much is make believe.
If you only know what they want you to.
They’ll always get what they want from you.

Er is geen ontsnappen aan drek en onwaar nieuws.

“Tonight She’s Gonna Burn’ is een lome blues waar het prettig in schuilen is en in ‘Long Way Down’ stuurt en stuwt het orgel de luisteraar naar de dansvloer. In elk nummer doet Beauwater aan klantenbinding!

Afsluiter ‘One Way Out’ is opnieuw onversneden rock ‘n’ roll met precies het juiste portie blues. De muzikale handtekeningen van het trio Beauwater zijn in de studio gezet en wachten en smachten op podia. Hopelijk mag dit ambitieuze trio in 2021 met het nieuwe materiaal naar de clubs. Who Works For Who? is in de huiskamers voorlopig een uitstekend alternatief. (St. John Records)