Watkins Harp, Boondog Quip

Rob Watkins en Tom Harpell zijn twee singer-songwriters uit de charmante stad Kingston in Ontario, Canada. Kingston ligt aan het Ontariomeer, op het punt waar het meer uitmondt in de indrukwekkende St Lawrencerivier tevens het begin van de prachtige 1000 Islands streek (zelf heb ik twee maal de schitterende 100 Islands boot-tour gedaan). Terug naar de muziek. Het duo schrijft eigen songs in het folk-idioom, hele lieve en ook wel simpele songs die prettig wegluisteren. Een soort fosfaatvrije folk zou je kunnen zeggen. Met ‘Boondog Quip’ (Geen idee wat ‘Boondog betekent, ‘Quip’ is kwinkslag) zijn de heren aan CD nummer twee toe (na ‘Tuesday Morning’). Daarop twaalf songs met vooral een aangename rustige sfeer en prima samenzang. Ook de begeleiding is eenvoudig gehouden, gitaar, keys, percussie en op twee nummers bijdrage op drums. Over de teksten kunnen we stellen dat ze, als vaak, gaan over het leven van alledag. Een mooi meisje passeert de revue (Anne-Marie), in ‘Help Me Get To Bed’ is de opvallende strofe ‘I’m so damn tired, I could fall asleep standing up’. In ‘Cherry Tree’ wordt een eerste kus onder de betrokken boom besproken, heel lief allemaal. In ‘Steal Your Heart’ is het: ‘Let me steal your heart, away from you and if I steal your heart you’ll never be blue, because I’ll always be in love with you’, mooi toch! ‘Sweet Stuff’ begint met een retrogeluid inclusief jodelen, en het jodelen komt luider door na enige tijd.

Ik werd aangenaam getroffen door de heerlijke eenvoud en het ingetogen karakter van de muziek van dit duo. Dit soort aangename luisterCD’s kom je nog maar weinig tegen. Het moet vaak allemaal luider en extremer. Good work, boys, say hallo tot the 100 islands.