Svante Sjöblom & Twang

De 36-jarige zanger/gitarist/mandolinespeler Svante Sjöblom is een blues muzikant uit Zweden. In Scandinavische landen heeft hij al een aardige reputatie opgebouwd. De vele tournees en gewonnen prijzen benadrukken dat. Als relatief jonge artiest heeft hij een voorliefde voor oude blues, zoals van Skip James, Blind Willie McTell, Charly Patton en Mississippi John Hurt. Twang, waarmee hij op dit titelloze album voor het eerst samenwerkt, is een Deens akoestische folkgroep, die bestaat uit Spencer Gross, Thyge van Dassen en Peter Banks.

De acht liedjes vormen een geslaagde fusie van old time akoestische folk en blues, zij het dat folk de overhand heeft. Sjöblom draagt drie uitstekende songs bij, de overige zijn coverliedjes van Ola Belle Reed, Yates/Curtis, John Sebastian, John Hartford en Sheeran/Blanco/Bieber. Laatstgenoemde co-schrijvers zijn dé verrassing, want wie verwacht nou het door Bieber tot hit gezongen Love Yourself uit 2015, dat hier prachtig vertolkt wordt op dit rootsy album. En eerlijk is eerlijk, deze magnifieke interpretatie sluit naadloos aan bij de andere songs, waarin eenieder beurtelings fraaie leadzang, sublieme driestemmige harmonieën en grote instrumentale vaardigheden aan de dag legt. Van bijzondere klasse. (Rootsy)