Meteen naar de inhoud

Fijn de feestdagen in met Calexico

De track is terug te horen op Calexico’s feestdagen-album “Seasonal Shift”, dat vandaag uitkomt. Zanger/gitarist Joey Burns hierover “I love this song and I love the universality of the lyrics and the call and response sea of voices, I decided to start as quiet as possible and find out how loud and massive we could make this song build. There’s a touch of bittersweet added with Connor Gallaher’s slow bending pedal steel that combined with the trumpets that frames this song in a very southwestern, familiar tradition for us, but it’s the vocals that really carry this tune for me and the way the chorus keeps going.”

De thema’s op “Seasonal Shift” zijn minder een kerstalbum en meer een interculturele seizoensviering, maar gebaseerd op dat vertrouwde eindejaarsgevoel van reflectie, ceremonie en erkenning van het voorbije jaar en de veranderingen die het for better and for worse bracht.

Scroll To Top