Release twee solo-singles van Neal Casal

Vandaag zijn, via verschillende digitale platforms, twee solo-singles van Neal Casal verschenen. “Green Moon” en “Everything Is Moving” heeft een prachtige begeleidende video, geregisseerd door Ray Foley met beelden uit Neal Casal’s carrière. Casal werkte aan deze twee nummers al in 2013, maar was, door zijn drukke leven als leadgitarist in Ryan Adams & The Cardinals en later de Chris Robinson Brotherhood, nooit in staat om de opnames te voltooien voordat hij in augustus 2019 overleed. In de loop van 2020 kwamen een paar goede vrienden Jeff Hill, Jon Graboff, John Ginty, George Sluppick, Jena Kraus, JP Hesser en Jim Scott samen tot de concusie om extra onderdelen toe te voegen en te mixen, op de tracks compleet te maken.

“Working on these songs has been truly cathartic for me as I continue to process the loss of my dear friend,” zegt Jeff Hill hierover. “Neal writes in ‘Everything Is Moving,’ ‘I am just a shadow on the wall, you won’t even think of me at all.’ As much as Neal’s lyrics can be eerily prophetic of the tragedy to come, he was wrong. So many of us will be thinking of Neal for decades to come.”

Naast de release op streaming media, zullen deze twee nummers ook terug te vinden zijn op limited edition 7-inch vinyl dat op 26 februari 2021 door de Neal Casal Music Foundation, in samenwerking met Royal Potato Family, zal uit komen. Pre-order voor de vinyl editie is trouwens nu beschikbaar. Alle opbrengsten komen ten goede van de non-profit organisatie 501c3, die gevormd is in naam van Casal, om instrumenten en lessen te verstrekken aan studenten in New Jersey en New Yorkse scholen, waar Casal opgroeide.