The Tibbs, Another Shot Fired

Het was even schrikken toen in 2018 Elsa Bekman, zangeres van de blue-eyed-soul formatie The Tibbs, te kennen gaf een solo carrière te ambiëren. De band was juist aan een stevige internationale opmars bezig dankzij de releases van de EP Cleaned Out en het debuut album Takin’ Over dat uitkwam op het Italiaanse Record Kicks label. Deze releases stonden garant voor uitverkochte zalen in Duitsland, Hongarije, Spanje en Italië. De band ging na de bekendmaking van Elsa naarstig op zoek naar een nieuwe zangeres en vond die in de zeer getalenteerde Roxanne Hartog. Haar flexibele heldere stem past uitstekend bij deze muziek en deze band. Naast Roxanne Hartog bestaan The Tibbs uit Henk Kemkers op gitaar, Paul Jonker op keyboards en gitaar, Michael Willemsen op bas, Bas de Vries op drums, Berd Ruttenberg op bariton sax, Coen de Vries op tenor sax en Siebe Posthuma de Boer op trompet.

Another Shot Fired is dus hun tweede album. In slechts enkele dagen werd hij opgenomen in de studio’s van Electric Monkeys in Amsterdam, geproduceerd door Paul Willemsen en gemastered in Nashville, USA door Bob Ohlsson. De twaalf songs zijn op één na van hun hand, terwijl de teksten zijn geschreven door de nieuwe zangeres Roxanne Hartog. Het nummer Tangled is van de vorige zangeres.

Hun nieuwe album straalt de klassieke soul en rhythm & blues uit. Geheel in de stijl van Stax en Motown speelt een zeer strakke band met een zangeres die zowel warm als extatisch van stem is. Echt, van het sprankelende openingsnummer The Main Course tot de geweldige instrumentale afsluiter Circeo is dit een feest van swing en groove. De productie is mooi en helder, elk instrument is tot in detail te horen en de stem van Roxanne zit mooi vooraan in het spectrum. Een album waar The Tibbs beslist goed mee gaan scoren en zodra de Corona sores voorbij is zullen we deze band zeker op meerdere festivals tegenkomen; ik verheug mij er zeker op. Voor mij persoonlijk is dit een plaat die op mijn stapel favorieten ligt. (Record Kicks)