Meteen naar de inhoud

Eric Andersen, Woodstock Under The Stars

Eric Andersen werd bekend in de jaren zestig van de vorige eeuw als jonge singer-songwriter die onderdeel was van de folkboom van destijds (en in die jaren juwelen schreef als ‘Close The Door Lightly’, ‘Violets of Dawn’, ‘Thirsty Boots’, ‘Blue River’ en ‘Lie With Me’). Zijn ‘Come To My Bedside, My Darlin’ werd een hit in meerdere landen, waaronder in ons land, waar ene Egbert Douwe voorzichtig de andere kant op zong (‘Kom UIT de bedstee, m’n liefste’). Hij is ooit naar Californië gegaan om de Beat Generation, de lui rond Jack Kerouac, te ontmoeten (In 2002 verhaalde hij hierover in een 26-minuten durende song op de 2-CD ‘Beat Avenue’). Goed, deze kanjer is nog altijd actief en komt nu met een heerlijk project op de proppen. Ga er maar voor zitten: 3 CD’s, 36 songs, ruim twee uur muziek, opnames uit de periode van 1991 en 2011, voornamelijk gemaakt in de omgeving van het welbekende Woodstock. Een keur van artiesten  is te horen op dit document, op een keur aan instrumenten. Denk aan John Sebastian, Happy Traum (hij zingt Dylan’s ‘Buckets of Rain’), Artie Traum, Garth Hudson (The Band), Rick Danko (The Band), Joe Flood (zingt ‘Niagara’, een prachtige song, geschreven door hem en Artie Traum). Eric’s Nederlandse vrouw Inge brengt een eigen song in, ze zingt het zelf, ‘Betrayal’. Behalve ‘Come to My Bedside’ komen alle bovenstaande vroege ‘hits’ voorbij, sommige zelfs twee maal. Disc one bevat opnamen uit de periode 1991 – 2006, disc 2 en disc 3 komen van webcast-recordings in 2011.

Als fan van het eerste uur (ik kocht in 1969 zijn LP ‘Avalanche’) ben ik de man altijd blijven volgen, in 2003 heb ik hem geïnterviewd voor Rootstown. Dit document is een heerlijkheid voor mij en ongetwijfeld voor vele anderen die hem kennen. Zijn stem is wat minder vast geworden, maar zijn zeggingskracht blijft geweldig intact. Een absolute aanrader voor de folkfans. (Y&T Music).

Scroll To Top