Belgische Eli Goffa op goed op dreef

Eli Goffa is een project van Elie de Prijcker uit het Belgische Sint-Niklaas. Met hits zoals How About a Little Love bestormde hij succesvol de Belgische hitlijsten. Ook NPO Radio 1 draaide Eli Goffa regelmatig. In 2017 kwam het debuut uit genaamd Written in the Stars en critici waren louter positief. Een mix van americana, blues en soul werd de plaat genoemd. Genres die naar mijn mening een goede reflectie weergeven. Dit jaar heeft Eli Goffa, zoals zoveel artiesten, voldoende tijd gekregen om te werken aan nieuwe muziek. Op 21 oktober was daar het eerste wapenfeit met single Summerhead. Later verschijnt er een EP.

Op zaterdag 14 november was er een live stream concert ter viering van die nieuwe single. Het concert werd gehouden in een muziekstudio in thuisstad Sint-Niklaas. Uiteraard geen publiek en alleen de bandleden, technici en host Kimberly Dhondt (Hooverphonic) aanwezig. De meeste livestreams ten tijde van Corona die ik heb gezien beslaan tussen de 30 minuten en een uur. Eli Goffa maakten er meer dan anderhalf uur van. Met af en toe wat interactie tussen Elie en Kimberly (en kijkers via haar tablet) is dit toch wel de beste livestream die ik tot nu toe heb gezien.

En die credits geef ik allemaal aan de band. De band, bestaande uit Jesse Baart (bass), Benjamin Jacobs (piano), Eric Bosteels (drums) en Elie de Prijcker (zang, gitaar) verzorgden Americana muziek van de hoogste plank. De scheurende en akoestische gitaren, uitstekende pianospel en de vocale uithalen van Elie de Prijcker zorgden ervoor dat de tijd voorbij vloog.

De setlist was variërend genoeg om bij de les te blijven. Zo waren er nummers van debuut Written in the Stars zoals Funky Jesus, When All Hell Breaks Loose en titelnummer Written in the Stars. Een mashup met o.a. Seven Nation Army (The White Stripes) en Sweet Dreams (Eurythmics). Maar het meest interessant waren nieuwe nummers van de nog te verschijnen EP. Dat waren Summerhead, Lost Soul en The Hickory.

 

Je blijft je tijdens dit soort livestreams wel altijd afvragen of de techniek wel voldoende werkt. Het wegvallen van geluid of beeld komt vaak voor. Maar chapeau voor de technici die deze stream mede mogelijk hebben gemaakt. Alles klonk kraakhelder, de beeldkwaliteit was vlekkeloos en zonder onderbrekingen. Daarnaast is het geheel perfect in beeld gebracht.

Ik had tot voor kort nog nooit van Eli Goffa gehoord. Maar met dit livestream concert ben ik behoorlijk onder de indruk geraakt. Belgische Americana muziek met vleugjes soul en blues. Tel daarbij op de krachtige uithalen van Elie de Prijcker en je hebt een beslist mooie avond. En ja, het is jammer dat het vanaf een scherm moet, want dat ik Eli Goffa in het echt live wil zien staat bij deze wel vast.

Het laatste nummer van de livestream is nog even het noemen waard. Het indringende en intieme In My Arms Tonight werd opgedragen aan de Prijckers overleden oom en de mensen die op dit moment keihard in de zorg aan het werk zijn. Mooi om te zien dat zij de waardering krijgen die ze verdienen. Een goede afsluiter van een indrukwekkend concert.

Foto’s Margret van den Heuvel