Lone Project, Let It Rain On Me

Na drie prachtige, met goede kritieken ontvangen albums nu de vierde van Ferdinand Bakker (multi-instrumentalist) en Michel van Dijk (zang) onder de naam Lone Project. Let It Rain On Me begon, heel eigentijds, met een fundraising campagne, in eerste instantie te verschijnen op cd op 10 november en (hopelijk) later op vinyl.

Beide heren kennen we als leden van de roemruchte Nederlandse prog-rock formatie Alquin uit Delft die vooral furore maakte in de zeventiger jaren. Ook ondergetekende zag ze een paar keer optreden tijdens schoolfeesten in Haarlem en omstreken toen lang haar en zittend luisteren nog de standaard was. Na een band-reünie in 1995 en 2003 kwamen de twee heren in 2012 overeen om muziek te gaan maken die hun beiden aantrok en te vertolken op hun eigen wijze: de blues volgens Bakker en van Dijk dus. Niet alleen blues, ook R&B, Americana en roots komen voorbij op een zeer prettige, soepele muzikale manier.

Dat zij inmiddels de zeventig gepasseerd zijn is beslist niet te horen aan de, inmiddels doorleefde, zangstem van Michel en het majestueuze spel van Ferdinand; integendeel, het rockt, grooved, swingt op dit album met elf zelf geschreven nummers (één meer dan op hun vorige album Ten Songs). De nummers zijn stuk voor stuk pittig, verrassend en vol van energie en van hoge kwaliteit vaak met een jazzy tint. Het geluid klinkt helder, mede dankzij door de mooie productie waar Ferdinand Bakker de leiding aan gaf tijdens de opnames en mix in de Amsterdamse Park Studio en de mastering van Andy Tube (o.a. Pink Floyd).  Zij worden bijgestaan door Mischa Kool op bas/contrabas. De cover is van Jan Lamens en Veerle Hoefnagels. Een zeer mooi album, gemaakt door gerijpte musici. (ParkSongs)