Jimmy Lafave, Highway Angels…Full Moon Rain

Het was een enorme dreun voor de Texaanse muziekwereld en zijn vele Nederlandse fans dat Jimmy Lafave op 21 mei 2017 overleed aan een agressieve vorm van kanker na een vrij kort ziekbed. Jimmy had zijn eigen label, Music Road Records, en daarop werd in 2018 postuum de dubbel CD ‘Peace Town’ uitgebracht. De opnamen voor deze cd’s werden tot een maand voor zijn dood opgenomen (in totaal zo’n 100 songs, dus er zit nog veel moois in een vat). Maar er waren meer onuitgebrachte songs, zoals de 10 songs die tussen december 1987 en juni 1988 in Austin werden opgenomen en verschenen op een door Jimmy zelf geproduceerde tape. Nu dus in geremasterde vorm op CD. Jimmy’s bijzondere stem, in hogere sferen lijkt het wel, is manifest op de CD. In de begeleiding horen we gitaar, 12-string gitaar, bas, cymbal, mandoline en viool. Een bijzondere bijdrage is er van Austin’s Beth Galiger op fluit. Lafave rocks (‘Deep South 61 Delta Highway Blues’, een all-time favoriet van zijn fans) en brengt zijn heerlijke ballads, zoals ‘One Angel Is You (Only One Angel), ook een favoriet, ik heb hem dat nummer vaak horen en zien spelen tijdens SXSW in Austin.

Een bijzondere uitgave, die eens te meer duidelijk maakt wat een enorm talent deze Jimmy Lafave was. Maar ik neem aan dat de koek nog niet op is. Op naar nog meer schitterende songs uit zijn erfenis van 100 stuks. Kom maar op, we krijgen nooit genoeg van deze Americana-hero, Jimmy Lafave. May He Rest In Peace. (Night Tribe Music)