Meteen naar de inhoud

Ledfoot & Ronni Le Tekro, A Death Divine

Ledfoot a.k.a. Tim Scott McConnell en Ronni Le Tekro ontmoeten elkaar in 2009. McConnell wil gebruik maken van de studio van Le Tekro. Er is direct een klik tussen de gitaristen. De Amerikaan McConnell heeft onder meer gespeeld in The Rockats en in The Havalinas en verblijft al jaren in Noorwegen, de Noor Le Tekro is vooral bekend van zijn melodieuze gitaarwerk in de hardrockformatie TNT.

Wederzijdse bewondering bij de eerste ontmoeting leidt tot afspraken. Al snel wordt duidelijk dat de muzikanten samen de studio in zullen gaan. Het album Damned is het resultaat van de eerste samenwerking. Er verschijnt niet alleen een soloversie door Tim Scott McConnell, maar ook een versie door het duo. Op de langspeler is een van de teksten geschreven door Sivert Høyem, bekend van zijn werk met de groep Madrugada. Na dit album werken de twee aan diverse producten samen als muzikanten, componisten en producers. Het is een kwestie van tijd voor er een volgend album onder de eigen namen zou verschijnen. A Death Divine is die release.

Tim Scott McConnell en Ronni Le Tekro hebben een gitaarplaat gemaakt. Slechts op een track is een ritmesectie te horen. Voor ‘A Part Of Me’ zijn bassist Ove Husemoen en drummer BP Hovik ingevlogen. Het is wonderlijk om vast te stellen dat op de overige zeven nummers de bas en de trommels niet worden gemist.

Op A Death Divine wordt niet met spierballen op de gitaren geramd. Er wordt vooral ingetogen gemusiceerd, er is veel plek voor melodieuze lijnen in het snarenspel en de teksten zijn niet bovenmatig ingewikkeld. Het zijn vooral persoonlijke observaties die voor iedereen te volgen zijn.

Ledfoot en Ronni Le Tekro hebben een plaat gemaakt met zweverige rock, spelen prog-rock zonder de gespierde details, hebben een grenzeloos werkstuk gecreëerd. Het is muziek minus verstikkende regels en verdomd lastig om in een categorie onder te brengen. Dit is muziek die rechtstreeks van en vanuit twee harten komt. (PIAS)

Scroll To Top