Cina Samuelson, Sing With Your Heart and Soul

2020 is vreemd genoeg een jaar om te vieren voor Zweedse country artiest Cina Samuelson. Het is namelijk 40 jaar geleden dat ze begon als jonge country artiest en 20 jaar geleden debuteerde als solo artiest. In de Amerikaanse en Canadese country heeft ze inmiddels haar sporen verdiend, maar ook in Europa en voornamelijk thuisland Zweden blijft ze niet onopgemerkt. Dit jaar staat ook in het teken van haar nieuwe album Sing With Your Heart and Soul. En deze titel neemt ze behoorlijk letterlijk valt te concluderen.

Dat begint gelijk met opener How Long Is Forever. Een volwaardig honkytonk nummer die je niet zo snel zou verwachten in het koude Zweden, maar eerder in de broeierige bars van Music Row. Cina weet inmiddels duidelijk de kunstjes van countrymuziek en strooit overvloedig met de instrumentatie. Zo zijn de credits voor Nicke Widén (pedal steel) en Thomas Haglund (fiddle) die een prima partijtje muziek maken. En dat voor Europese begrippen, een relatief country arm continent. Petje af. Dat Cina de plaat zo professioneel weet te brengen heeft duidelijk te maken met dat ze zelf mede producer is van Sing With Your Heart and Soul. Dit doet ze samen met Berra Karisson, Peter Dahl en Stefan Jonsson. De plaat klinkt vol met details en doet de naam country eer aan. De plaat wordt, zoals het werd geopend, gesloten met een honkytonk nummer. Dat is Sweet mama, Elvis and Me en werd 2 jaar eerder uitgebracht als single. Het laat je verlangen naar meer te horen van Samuelson. Een kleine zoektocht op de streaming diensten levert alleen dit album op.

Op haar officiële website vind je wel haar andere werk, maar dat moet dan geïmporteerd worden uit Zweden. Misschien een drempel, maar als country luisteraar zeker het aankopen waard. Sowieso zit je met Sing With Your Heart and Soul goed in de countrysfeer. Een sfeer die bij mij nog wel even door suist. (Cool Country Music)