Meteen naar de inhoud

Jeffrey Halford and the Healers, Beware of Worthless Imitations Volume 1 (1999-2019)

In 2019 waren Jeffrey Halford and the Healers 20 jaar actief in de muziekindustrie. En dat was reden voor een feestje. Dit jaar krijgt verzamelaar Beware of Worthless Imitations Volume 1 een Europese release. Je ziet het goed, een eerste deel, dus we kunnen in de toekomst genoeg verwachten van Halford en zijn band The Healers. Maar eerst blikken we terug op het beste wat de band heeft uitgebracht. 20 jaar actief betekent hier een verzameling van 20 nummers. Alhoewel ik niet heel bekend ben met het werk van Halford is deze compilatie een prima instap om kennis te maken met de rauwe en soulvolle country rock muziek. Het is lastig om met zes albums op zak een compilatie samen te stellen, maar ze zijn met vlag en wimpel geslaagd. De plaat laat nieuwkomers uitnodigen om het eerdere werk te ontdekken en doorgewinterde fans horen stuk voor stuk klassiekers terug.

Ik ben dus die nieuwkomer en werd gelijk omvergeblazen door nummers zoals Watching the Trains, Radio Flyer en Two Jacksons. De rauwe stem van Jeffrey Halford krijg je niet meer uit je hoofd en The Healers brengen een intens gevoel over met de instrumentatie. De Amerikaanse band trad in het verleden veel in Nederland op. Dat gaat dit jaar niet meer lukken. Volgend jaar hoop ik dat ze besluiten om Nederland weer aan te doen. Ik zal dan in ieder geval een kaartje bemachtigen, want deze muziek is perfect geschikt om live te horen. Na even op de officiële Facebook pagina te hebben gekeken hebben ze een nieuwe single uitgebracht. Dat resulteert hopelijk in een nieuwe plaat en een uitgebreide tour. Tot die tijd zet ik Beware of Worthless Imitations Volume 1 op om goed in de muziek te raken. (Continental Song City)

Scroll To Top