Cary Morin, Dockside Saints

Alweer het zevende album van deze, als een van de beste akoestische gitaristen bekend staande, Cary Morin. Met name zijn Native American invloeden, hij behoort tot de Crow stam, geven zijn muziek een extra dimensie. Het is een mengeling van Cajun, Creool en Zydeco (een creoolse muziekvorm uit zuidwest Louisiana). Hij heeft een track record van jewelste met vele prijzen waaronder meerdere Grammy’s en heeft zeer veel getoerd binnen de Verenigde Staten, maar ook Engeland en Europa. Alleen door het Covid-19 virus staat het toeren even stil, hopelijk niet voor lang. De opname van dit album nam al concrete vormen aan in 2018. Een vriend van hem nam hem mee naar de Dockside Studio in Maurice, Louisiana waar hij sprak met de eigenaar Tony Daigle. Nadat Tony een concert van Cary Morin had bijgewoond volgde een uitnodiging om een album op te nemen in deze beroemde studio. Samen met Tony Daigle en drummer Dave Nezat formeerden zij een band van top musici uit de omstreken van Lafayette. Vandaar de naam van het album: Dockside Saints. Deze Saints zijn Lee Allen Zeno op bas, Brian Brignac op drums, Corey Ledet op accordeon, Eric Adcock op piano Hammond B3 en keyboards, Beau Thomas op viool, John Fohl en Keith Blair op gitaar, Celeste Di Lorio voor backing vocals en uiteraard Cary Morin op akoestische, elektrische gitaar, pedaal steel en zang. Hij is tevens de schrijver en componist van alle songs op dit album.

Het is een album geworden als een warme wervelwind met de vele muziekstijlen van de zuidelijke staten van Amerika en invloeden van blues, bluegrass, jazz, reggae en dance. Het is prachtig opgenomen, alle instrumenten zijn te horen in deze glasheldere productie. Zijn stem heeft precies dat rauwe randje, zijn spel is werkelijk fenomenaal zonder steeds direct op de voorgrond te treden. Gebalanceerd, veelzijdig en vol afwisseling; de muziek laat je zonder enige moeite bewegen en dansen. Een prachtig album dat bij mij vaak vooraan ligt en zeker tijdens deze warme dagen waar deze muziek natuurlijk helemaal tot zijn recht komt. Hoewel ik zeker weet dat Cory Morin met zijn muziek een koude winteravond direct warmte en sfeer zal geven. (Continental Song City)