Malcolm MacWatt, Dial it Back

Malcolm MacWatt is een singer-songwriter uit Schotland, die momenteel in Londen woont en werkt, o.m. als voorman van de countryband ‘The Glass Mountains’. Hij noemt zijn muziek Transatlanticana, waarmee hij aangeeft dat zijn inspiratie niet van de bekende Schotse dichter Robert Burns komt (een echte singer-songwriter avant la lettre, tevens dichter, die prachtige songs op zijn naam heeft staan, denk aan het zeer beroemde ‘Auld Lang Syne’). Nee, MacWatt omarmt de Americana en met name de country-rock. Omdat hij in 1975 zijn eerste gitaar kocht werd zijn eerste invloed de pop. Rock, country en soul uit die woelige periode, met name muziek van Gram Parsons en consorten. ‘Dial it Back’ is inmiddels zijn derde solo-project en hij klinkt zeker aangenaam. Met een prima begeleiding op bas, drums, gitaren, orgel  van Phil Dearing naast de stem en gitaar van MacWatt zelf  is zijn country-rock in feite meer rock dan country, zijn eerdere albums waren volgens zeggen meer akoestisch en country-getint. Maar de songs zijn bovengemiddeld, zijn zang is adequaat, niets mis mee.

Een aangename (country)-rock CD dus, dit ‘Dial It Back’ van Malcolm MacWatt. Luister maar en oordeel zelf. (Independent)