Meteen naar de inhoud

Jimmie Vaughan, The Pleasure´s All Mine

Al jarenlang boekt Jimmie Vaughan elke maand wat studiotijd. Zanger en gitarist Vaughan laat zijn band plek en tijd weten en er worden opnames gemaakt. Na een half jaar en soms al eerder is er een waaier aan nieuw materiaal en vooral covers. Vaughan neemt tracks op die te vinden zijn in The Great American Blues Songbook én zo heel af en toe een zelf geschreven liedje. Door regelmatig de studio in te duiken heeft de Amerikaanse meestergitarist altijd genoeg nummers om een volgend album te vullen. Na de release in 2019 van langspeler Baby Please Come Home keek hij achterom. Twee eerdere, bijna vergelijkbare langspelers waren niet meer verkrijgbaar!

In 2010 krijgt Vaughan het idee liedjes uit The Great American Blues Songbook op te nemen. Datzelfde jaar wordt de verzamelaar Blues, Ballads And Favorites uitgebracht. Een jaar later is More Blues, Ballads And Favorites er. De twee albums staan vol met muziek die in de titels beloofd wordt. In 2020 is het in aanloop naar een feestje tijd voor een re-release.

Vaughan werkt sinds jaar en dag met een aantal muzikanten die elk nummer kunnen spelen. Met elkaar vormen de musici een uitgebreide jukebox, spelen met gemak elk Blues Songbook van de eerste tot de laatste pagina. Het gezelschap is meer dan ervaren, musiceert gemakkelijk en wisselt blues, ballades en rock ‘n’ roll met groot gemak af.

Jimmie Lawrence Vaughan ziet het daglicht op 20 maart 1951 in Oak Cliff, Dallas County,  Texas. Na een muzikale jeugd richt Vaughan The Fabulous Thunderbirds op. Tussen 1979 en 1989 brengt de groep zeven langspelers uit. The Fabulous Thunderbirds wordt veelal geprezen om de rock ‘n’ roll tracks, maar ook in die jaren speelt Vaughan veel blues en ballades. In het collectief excelleert zangeres Lou Ann Barton, die ook op latere (solo)schijven van Vaughan achter de microfoon actief blijft.

The Pleasure’s  All Mine in 2020 is een release van twee eerder verschenen albums. Geen nieuws onder de zon, dus. Vaughan kijkt om en vooruit. Op 20 maart 2021 viert hij een feestje, de muzikant wordt zeventig! Traditionele songs en hits uit The Great American Blues Songbook hebben nog steeds bijna maandelijks zijn aandacht. De eerder uitgebrachte langspelers zijn weer leverbaar voor speeltijd in de huiskamers. In maart 2021 kunnen al die nummers bij de verjaardag van Jimmie Vaughan op het podium worden uitgevoerd.

Vaughan: When I talk about country and blues, they’re the same thing. Muddy Waters and Hank Williams, they’re the same thing. When I was a kid I didn’t understand the difference. The answer is, it is American music. And if you don’t like it, kiss my ass!

Jimmie Vaughan bijt heerlijk fel van zich af. Hij weet als geen ander dat de muziek op deze verzamelaars de prijs voor originaliteit niet gaat verdienen. Wel zijn de eenendertig tracks, verdeeld over twee schijfjes, tijdloos. Het is Amerikaanse muziek die geschiedenis ademt en mee kan naar de toekomst. (The Last Music Co)

Scroll To Top