Meteen naar de inhoud

Rasmus Blomqvist, Columbia Road

In 2016 debuteert Rasmus Blomqvist onder de naam Rami & The Whale. Het titelloze debuut maakt indruk. De muziek klinkt verzorgd, herbergt folk maar ook accenten uit de klassieke muziek. Geen geen enkel moment is er een versnelling, de muziek op Rami & The Whale zet de tijd stil.

Na wat optredens in Zweden trekt Blomqvist zich terug op het plattelanden componeert nieuwe nummers. Hij keert terug naar nummers die hij schreef vóór Rami & The Whale, laat de stilte van de provincie toe in zijn dromerige liedjes, nodigt bevriende muzikanten uit om accenten op te nemen en musiceert, boetseert en bouwt aan een nieuwe langspeler.

Voor het verschijnen van Rami & The Whale resideerde Blomqvist een periode in Londen. Hij speelde op kleine podia, bezocht folkclubs en schreef wat aanzetten voor nieuwe liedjes. Hij logeerde bij een vriend die in de omgeving van Columbia Road woonde.

Het album Columbia Street heeft tien nummers. De muziek is veelal akoestisch, hier en daar is er een cello, soms klinkt een viool en heel af en toe is op de achtergrond een blaasinstrument hoorbaar. Vocaal is er de ondersteuning van een voorzichtig koor. De tien nummers nemen 39.46 minuten.

Columbia Street bevat muziek voor middernacht. Een kaars verlicht spaarzaam de huiskamer, een ingeschonken glas staat naast de stoel. Vanuit een hoek tokkelt Rasmus Blomqvist op zijn gitaar. Bijna onhoorbaar sluit een ritmesectie aan, zijn achtergrond vocalen te horen. De herfst klopt op het raam, de nacht glijdt voorbij. Columbia Road verwarmt en is een release voor intieme warme momenten binnenshuis. (Wooded Shrine Recordings)

Scroll To Top