Meteen naar de inhoud

Desert Blonde, Live Slow Die Old

Live Slow Die Old, deze gedachte van Desert Blonde (normale naam Zach Hinkle) mag ik wel. En toepasselijk voor deze rare tijden waarin we leven. De uit New York afkomstige Desert Blonde weet hoe hij akoestische folk liedjes moet schrijven die binnen de huidige tijdsgeest passen.

Dat lijkt er in eerste instantie niet op met opener Writer’s Block Blues, waarin hij subtiel een nummer volmaakt over het niet weten waarover te schrijven. Maar dat wordt goed gemaakt met single It Ain’t Bad (To Be Alone). Een nummer geschikt voor de introverte mensen onder ons en ondersteunend voor de vele mensen die op dit moment alleen zijn en het huis niet uitkomen. Naast writer’s block en introversie komen ook andere onderwerpen aanbod zoals een biertje drinken met vrienden. De teksten op Live Slow Die Old zijn prima te volgen, maar de muzikale omlijsting heeft ook zijn aandeel. De kleine akoestische nuances op Stay For Good bijvoorbeeld zijn een plezier voor het oor.

Dit is een korte EP van rond de 18 minuten. Desert Blonde maakt genoeg indruk om boeiend door te blijven luisteren. Tot voor kort was Desert Blonde voor mij nog een onbekende artiest, maar met zulke effectieve folk liedjes ben ik helemaal om. Het zijn liedjes die houvast bieden in deze moeilijke tijd. Even ontsnappen aan wat er allemaal in de wereld speelt. Live Slow Die Old, met deze plaat lukt dat wel. (Independent)

Scroll To Top