Meteen naar de inhoud

Nikki O’Neill, World is Waiting

De nieuwe plaat van Nikki O’Neill “World Is Waiting” komt compleet uit de lucht vallen. Als we het persbericht mogen geloven stapelden de muzikale successen zich de laatste jaren behoorlijk op. Na een interview in Guitar Player Magazine lanceerde ze haar eigen gitaarles kanaal op TrueFire.com genaamd Nikki O’Neill’s Twang, Soul & Rock ‘n’ Roll. “World is Waiting” werd daarna opgenomen in de befaamde Royal Studio’s in Memphis. Dit soort puzzelstukjes vallen niet voor niets zo samen, dacht ik.

Die aanname wordt dan ook bevestigd na meerdere keren luisteren naar de opvolger van haar in 2017 verschenen “Love Will Lead You Home”. “World Is Waiting” is een eigenzinnige mix van rhythm & blues, gospel, Americana en blues. Ze wordt daarin begeleid door een vijfkoppige band met O’Neill in de spits. Ze is overduidelijk de kartrekker met haar ongedwongen zangtechniek en gitaarspel. Britse blues criticus Norman Darwen heeft haar al eens omschreven als “raw and rootsy with a huge soul influence, a conscience, a positive message, and some neat hooks.”

Dat hoor je meteen als de opener That’s How You Lose Her zich voltrekt. Strakke timing en super dansbaar. Met de hooks zit het wel snor. Met het heerlijke soulvolle A Place At The Table neemt je ze mee aan de hand. Nee zeggen kwam niet in mij op. Haar muzikale diversiteit bereikt een hoogtepunt met All I Wanna Be is Yours. Het melodieuze liedje heeft overduidelijk een Americana twist.

O’Neills muzikale eigenzinnigheid kan mogelijk het gevolg zijn van haar opvoeding. Geboren in Los Angeles, verhuisde ze naar Zweden. Toen haar Poolse moeder hertrouwde groeide ze op in een drietalig huisgezin. “Nobody in my family played instruments”, zegt ze daarover. “But our record player always went on heavy rotation with my mom’s collection of Al Green, Dinah Washington, and Polish cabaret and pop songs from the 30’s and 60’s.”

Nikki O’Neill nieuwe plaat is een plaat die aandacht verdiend. In deze barre muzikale tijden hoop je dat nieuwe muzikanten opstaan die hun hoofd boven het maaiveld uitsteken. “World Is Waiting” straalt die ambitie absoluut uit.

Scroll To Top