Copperhead County, Brothers

Copperhead County is een Nederlandse band die debuteert met het album Brothers, vol met potige Southern rock. Het kwintet, zanger Corvin Silvester, gitarist Robert van Voorden, organist Jordy Duitscher, bassist Niels Budel, drummer Alex Stolwijk plus de achtergrondvocalisten Marja Boenders en Ashley de Jong leven zich naar hartenlust uit in dit genre, dat plusminus vijftig jaar geleden zijn oorsprong vond door Amerikaanse bands als The Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd, The Outlaws, en sindsdien door talloze andere groepen werd opgepikt, met onder meer Blackberry Smoke en Robert Jon & the Wreck als exponenten van vandaag de dag. In die traditie blazen de laatste tijd Nederlandse bands als Voltage en Black Bottle Riot al een aardig toontje mee, wat nu door Copperhead County nog eens wordt bevestigd.

Het is fijn dat zij voor het overbekende muzikale pad van illustere voorgangers hebben gekozen. Want waarom het recept vernieuwen als het al een halve eeuw heel goed smaakt. En al worden er altijd wel wat subtiele variaties in dit rockgenre gelegd, het draait in feite om een mix van blues, soul en country, geplaatst binnen het raamwerk van ongecompliceerde harde rock, een paar tranentrekkende ballades en doodgewone teksten over de liefde. Als je dan als luisteraar volledige toewijding ervaart zoals nu bij Copperhead County tijdens het makingsproces van het album – met tien compacte songs die door een heerlijk warm gitaargeluid, franjeloze ritmesectie en een fraaie in whisky verzopen stem worden uitgevoerd – dan kan het echt niet stuk. (Continental Records Services)