Meteen naar de inhoud

Karen Jonas, The Southwest Sky And Other Dreams

Afkomstig uit Fredericksburg, Virginia, deze bijzondere countryzangeres Karen Jonas, met een echte countrystem en na bijna iedere regel een echte country-snik. Sinds 2014 verschijnen er werkstukken van haar op CD. Na ‘Oklahoma Lottery’ (2014) en ‘Country Songs’ (2016), ‘Butter’ (2018) en vorig jaar een geslaagd overzicht van haar  mooiste songs tot dan plus een tweetal covers (het onsterfelijke ‘Lovesick Blues’ van ons aller Hank en ‘It Takes a Lot te Laugh, it Takes a Train to Cry’ van Dylan). Weer een jaar later, inmiddels is het 2020, het jaar dat de geschiedenis ingaat als het corona-jaar, komt ze met een CD met een tiental nieuwe songs. Karen brengt gedegen country ‘classic style’ (‘The Last Cowboy’, ‘Out In Palm Tree Paradise’, ‘Don’t Blink, Honey’), doet er wat swing bij, een beetje rockabilly (‘Pink Leather Boots’), een beetje pop (‘Maybe You’d Hear Me Then’), een beetje rock ’n roll (‘Be Sweet To Me’), wat experimentjes (het begin van ‘Farmer John’, een song die doorgaat als een blues met geluidseffecten), folk (‘Barely Breathing’ en ‘Better Days’).

De veelzijdigheid van Karen Jonas boeit en doet je genieten. Voeg daarbij het schitterende spel van Tim Bray op zijn gitaar (doet denken aan het evenzeer geweldige werk van Jerry Miller bij Eilen Jewell) en de lekkere steel gitaar en je gaat het beluisteren. Geslaagd! (Independent)

Scroll To Top