Barbara Jo Kammer, Big Blue Sky In The Morning

Een countrydametje met een heldere stem, die lekker kan vibreren en jodelen, dat is Barbara Jo Kammer. Haar tweede CD is een werkstuk met 12 covers en een origineeltje (de titeltrack, a cappella met handclaps en weer jodel)6, die door deze dame netjes zijn gearrangeerd en door helden als  o.m. Darrell Scott, Mollie O’Brien, Sally Van Meter van mooie begeleiding zijn voorzien. Horen we daar niet als eerste song het onsterfelijke Cattle Call, groot gemaakt door Slim Whitman en mooi ingevuld door Barabara Jo met een goed geslaagde obligate jodel. Jazeker, een aangenaam begin. De muziek is een mix van Americana, folk, folk-rock, bluegrass, gospel, (classic) country en rock ‘n roll. Met name de inbreng van Darrell Scott brengt meerwaarde, zowel als instrumentalist als zanger. De songs zijn divers en meestal bekend. Denk aan ‘Sister’s Coming Home’ van Willie Nelson (een bluegrass-versie), ‘Revival’ van Gretchen Peters, ‘That’ll Be The Day’ van Buddy Holly, de rock ’n roll song op de CD met dank aan Linda Ronstadt voor haar inspiratie, ‘Come From The Heart’ van Susanna Clark en een heerlijk nummer ooit voor haar Guy, ‘Springfield Mountain Coal Miner’ – ooit gezongen door de diepbetreurde Kate Wolf, de traditional ‘You Gotta Walk That Lonesome Valley’ (de gospel-inbreng), ‘Shine On’  van Daisy May (lekkere ‘klassieke country’). Op de CD ook nog een heerlijk duet met Greg Blake en een prachtige dobro in de begeleiding: ‘A Perfect World’ van Kate Campbell.

‘Big Blue Sky In The Morning’ is een aangenaam werkstuk, geen diepgravende toestanden, maar lekkere recht-door-zee country met wat zijstapjes in andere muziekvormen. Met nogmaals dank aan de geweldenaar Darrell Scott, een veelzijdig man, zoals wij weten.(Independent)