Douglas Greer, My Last Storm

Uit Austin, Texas komt de nieuwe CD van roots-rock, country-rock, Americana held Douglas Greer (geboren in Port Arthur, Texas) tot ons. Momenteel woont hij op het schiereiland van Galveston, een bijzondere locatie. Ter herinnering: zijn debuut stamt uit 2006, “Just a man’ en was een nummer 1 op de EAC (European Americana Chart). De opvolger, ‘Baja Louisiana’, kwam pas in 2016 en kon mij destijds zeer bekoren. Ik schreef in ons cafe: ‘Een CD voor mijn jaarlijstje, deze gave Americana CD uit Austin, Texas. Laten we hopen dat het niet weer tien jaar duurt voordat er een opvolger is. De pure klasse van Greer hoort vaker beluisterd te worden.’

En het duurde gelukkig maar vier jaar, best wel lang toch weer. Douglas heeft een licht gruizige stem, schrijft de mooiste en indringendste lyrics en weet zich omringd door diverse groten uit Austin, zoals Bradley Kopp (gitaar), David Grissom (gitaar), Mark Hallman (keyboards, piano, gitaar, bas, drums, accordeon) en Richard Bowden op viool. Zijn teksten handelen over het alledaagse leven, zoals de stormen die Texas regelmatig teisteren (‘My Last Storm’), het belachelijke verheerlijken van wapens door vele landgenoten, ook de vele zeer religieuze lui (‘My Bible And My Gun’). Een heerlijk nonsenslied is ‘Million Beers’, waarin Douglas verklaart een nieuwe missie te hebben, hij wil een miljoen biertjes drinken. Hoe lang duurt dat wel niet? Douglas rekent niet best, maar een vriend legt uit dat het meer dan 200 jaar duurt als je twee six-packs per dag wegwerkt. Een aantal songs is gedoopt in country of folk, zoals het vlotte ‘As Real As Me’ met een hoofdrol voor fiddler Richard Bowden.

Geweldig weer, deze te weinig bekende singer-songwriter. Een prachtig voorbeeld van Texaanse rootsrock met country- en folk invloeden. Een echte topper, geloof me! (Continental song City).