Great Peacock, Forever Worse Better

Vanaf de eerste aanslagen op gitaar door Andrew Nelson is er het woord melancholie. Nelson, frontman van Great Peacock, zingt voor zijn liefje. All I ever do. Is think about you. Na iets meer dan drie minuten zit het eerste nummer van de derde langspeler van Great Peacock er op. De Amerikaanse groep maakt rock van hoog niveau met een boodschap, die in talloze, talloze songs bezongen is. Het bezongen liefje kijkt om en ziet de hijgende minnaar in het stof bijten. Naast de liefdesperikelen in de tekst is er vooral het muzikale gemak waarmee Great Peacock het nummer uitvoert.

Naast Andrew Nelson is gitarist en vocalist Blount Floyd belangrijk in de groep. Het duo nam plaats achter de knoppen in Sound Emperium, Nashville, nodigde meer dan ervaren musici uit en gaf instructies voor tien nieuwe nummers. Na ‘All I Ever Do’ is er ‘Heavy Load’. Het tweede nummer heeft dezelfde kwaliteiten en schiet niet in een hoger tempo. Pas bij ‘Strange Position’ mogen de voeten van de vloer. En ook bij deze derde track speelt Great Peacock zonder transpiratie, is er kwaliteit tot het overtuigende einde. Amerikaanse rock, Tom Petty, de vroege Bruce Springsteen, ware referenties maar opvallend is vooral het gemakkelijk uitvoeren van steeds weer een volgend liedje. En het is gemak en steeds net geen maniertje, het is ongedwongen en voluit gespeelde kwaliteit.

Na de twee rustige songs ‘Dissatisfaction en ‘Forever, Worse Or Better’ is er de eerste meezinger. ‘High Wind ‘ is een anthem van het zuiverste soort, kan zo mee in de derde toegift van Springsteen, zou een hit zijn bij The Heartbreakers.

En dan schakelt Great Peacock toch weer terug. De keuze is duidelijk. Forever Worse Better is een release voor in de huiskamer. Een bakje chips, een glas wijn en rustige Amerikaanse rock. Er druppelt geen transpiratie van het plafond.

Great Peacock is een fijn Amerikaans bandje. Met Forever Worse Better zullen ze de concertzalen niet in de fik zetten. Ze zullen de beste nummers van de twee eerdere langspelers daarvoor gebruiken. In de huiskamer is het fijn luisteren naar het vakmanschap van Great Peacock en de met weemoed gespeelde liedjes. (Baldwin County Records)