Chip Dolan, LaFavorites

Chip Dolan is meer dan 20 jaar actief als sideman op piano en accordeon voor de groten van de Texaanse muziek. Hij was meerdere keren in Nederland met Tish Hinojosa en was  begeleider van diverse artiesten op het Blue Highways festival van 2002. Daarnaast kwam hij de laatste jaren diverse malen mee met Jimmy Lafave en Sam Baker. Dat het overlijden van Jimmy Lafave in 2017 een grote leegte heeft achtergelaten in Austin en ver daarbuiten mag genoegzaam bekend worden verondersteld.

Chip Dolan is een project ter nagedachtenis van Lafave gestart. Hij schreef twee songs die door Jimmy zijn geïnspireerd en benaderde een aantal Austinse grootheden die met Jimmy hebben gespeeld. De opnames vonden afgelopen maart plaats in de studio van Lafave (Cedar Creek Recording in Austin) en achter de knoppen waren de medewerkers van Lafave te vinden. In het schitterende ‘Back Home Again’, een song vol herinneringen aan Lafave, horen we o.m. Eliza Gilkyson en Slaid Cleaves op vocals, John Inmon op elektrische gitaar (vele malen zag ik John met Lafave spelen tijdens SXSW in Austin), Marvin Dykhuis op akoestische gitaar, Chip op piano en David Webb op orgel. OP ‘Floating on a Song’ zingen BettySoo en Marvin Dykhuis en zijn o.m. Inmon, Dykhuis, Dolan, Webb, maar ook Ray Bonneville (op harmonica) te horen. Ook dit tweede nummer brengt herinneringen aan Lafave naar boven. Het hoeft geen betoog dat de beide songs uitermate goed zijn en dat er heerlijk wordt gemusiceerd.

De songs (voorlopig alleen ‘Back Home Again’) zijn alleen online te verkrijgen via La Favorites of via iTunes, of Spotify (te ingewikkeld voor hier). Er komen meer songs, met nog meer musici, ik houd jullie op de hoogte. De winst wordt gedoneerd aan organisaties die musici steunen, zoals de Health Alliance for Austin Musicians (HAAM). Doen!!! (Independent)